Mimar Sinan yapıları Edirnekapı-Eminönü gezi rotası

21 Mayıs 2023 Pazar günü saat 10.30-14.30 arası gerçekleştirilecek bu gezide İstanbul’un tarihi kent silüetinde önemli yeri olan Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii, Şehzade Mehmet Camii, Sultan Süleyman (Süleymaniye) Camii, Mimar Sinan Türbesi, Rüstem Paşa Camii Prof. Dr. Suphi Saatçi hocamızın rehberliğinde gezilecektir.

Vatan Caddesinde bulunan Fatih Belediye Binasının önünden 10.30’da hareket edecek olan araçla Edirnekapı semtine ulaşım sağlanacaktır. Edirnekapı’dan Şehzade Mehmet Camiine araçla ulaşım sağlandıktan sonra buradan Rüstem Paşa Camii’ne kadar yürünecektir. Yürüyüşün ardından katılımcılar Rüstem Paşa Camii’nden araçla Fatih Belediyesi Binasının önündeki buluşma noktasına geri getirileceklerdir.

Gezi esnasında katılımcılara Fatih Belediyesi tarafından kitap ve kumanyalar dağıtılacaktır.

Kimler katılabilir:

Öncelik üniversitelerin sanat tarihi, arkeoloji, kültür varlıkları koruma ve onarım, mimarlık ve iç mimarlık bölümlerinde okuyan ve depremden etkilenmiş öğrencilere verilecektir. Kontenjan 30 öğrenci ile sınırlıdır. Eğer depremzede öğrencilerin başvuruları sonrasında  kontenjan açığı olursa depremden etkilenmemiş öğrenciler başvuru tarih ve saatleri göz önünde bulundurularak kabul edilecektir.

Müracaat için: Arş. Gör. Hayriye İsmailoğlu (hismailoglu@fsm.edu.tr) ile iletişim kurunuz.

Etkinlik Türü : Gezi
Konum : Edirnekapı- Eminönü